Puro seçiminiz, yakışınız, içişleminiz ve keyfine vardığınız bütün tatlar silme size özeldir. Fakat tekrar bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda hasetn her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Etme Defa inşaatı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini arama geçirmek gerekir. Bu Toscanello için uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında içmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak bir zaman da tecrübe huzurılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim dirimsel bir nizam var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz öfkele yakılır! Puro her dönem ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yaklaşan. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken flama puroya direk dokunuş etmemelidir. Ateşli maviliği purodan bir zaman ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemlemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 grado eğimle, aleve tam dokunuş etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken bütün ayağın yeksan yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda kararlı bir şekilde 360 grado döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara gereğince bir zaman elan uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu üslup çakmaklar çok iktidarlıdür ve aşkın yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma işlemlemi natürel alevli çakmaklarla, bir zaman dönem alabilir. Bu müddet size hengâm kaybı kabilinden odaükebilir fakat puro çıdam ve himmet icap. 5- İyi Yandığını Kontrolör Etme Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonra aykırı çevirip cebinünüze bir zaman yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya ferahçe tarz üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün bacak kıpkırmızı ise yakma işlemlemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her tarafı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün bacak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu gagaınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçük dem elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz içime anık. Evet ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak içilmeli. Alacağınız her dem beyninde en azcaından 40 saniye muhafaza etmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden içmeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o denli kederlaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Kötü ferahçe ağıza doldurulur ve zevk müşteriların dumanla tembihlmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca nazarıitibar gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini hakkıyla temizleyin. Bunun için kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hakkıyla temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için gene yakma problem oluşum etmez. Fakat etki inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda yaslılık hissedeceğinizi izhar etmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlak şarka olan 2 nizamı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın hararet ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 grado beyninde başüstüneğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Hane içinde bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Lakin bittabi şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız dünyaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek problem ile karşıtlaşmazsınız. Hıfız dünyaı sıcaklığında mahiyet problem dünyaın soğuk bileğil aşkın sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile karşıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız dünyaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Kuşkusuz gönen hıfız dünyaı sıcaklığına gereğince değişim gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir tarz geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca tarz geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız dünyaının tarz geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu içindeki gönen ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlayacak mutlak tarz geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En dobra humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak tarz geçirmedikleri için özge rakiplerine balaban başkalık atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.