Puro seçiminiz, yakışınız, muhtevameslekiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar silme size özeldir. Ancak yeniden bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda hasetn her saatinde muhtevameyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Etme Pençe yapımı Karayip purolarda muhtevameden önce nemliliğini arama geçirmek gerekir. Bu Toscanello muhtevain geçerli bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı gönen oranlarında muhtevameyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da sınama yerılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim dirimsel bir şart şurt var. Puro yalnızca amma yalnızca kokusuz acıle yakılır! Puro her zaman evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler üzere işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro alaka ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken yalın puroya sütun ilişki etmemelidir. Coşkun maviliği purodan az buçuk ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı alya döndüğünde kızartma mesleklemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 denli eğimle, aleve tam ilişki etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken tüm tabanğın hemayar yanması gerektiği muhtevain puroyu aynı zamanda tekdüze bir şekilde 360 denli döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna katıksız alevli çakmalara bakarak az buçuk elan uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu hava çakmaklar çok kavidür ve bir araba doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma mesleklemi katıksız alevli çakmaklarla, az buçuk zaman alabilir. Bu müddet size çağ kaybı üzere dideükebilir amma puro sabır ve himmet lüzum. 5- İyi Yandığını Denetçi Etme Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonrasında hilaf çevirip didarünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe alım üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm bukanak kıpkırmızı ise yakma mesleklemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, kısaca tüm bukanak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kavşakınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü bayağı nefes elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Rahatçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz muhtevaime hazır. Peki evet siz hazır mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıuğursuz çıuğursuz muhtevailmeli. Alacağınız her nefes ortada en azından 40 saniye korumak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara üzere muhtevameye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı muhtevaimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı muhtevameye devam ederseniz, puro o kadar ateşlaşır ki hiç muhtevailemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Tütün uçukçe ağıza doldurulur ve dilsiz almaçların dumanla uyartılmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az alaka gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun muhtevain kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim muhtevatiğim Toscanello muhtevain yine yakma problem örgütleme etmez. Ancak mülkiyet yapımı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda kederlilik hissedeceğinizi kesmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlak şarka olan 2 şart şurtı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın alev ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 denli ortada evetğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Konut ortamında bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Ancak zahir şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza düzlemını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir problem ile katlaşmazsınız. Muhafaza düzlemı sıcaklığında esas problem düzlemın itici bileğil bir araba har olmasıdır. Çünkü muhafaza düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise muhafaza düzlemının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir araba kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette gönen muhafaza düzlemı sıcaklığına bakarak trampa gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir alım geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca alım geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza düzlemının alım geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu muhtevaindeki gönen ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak muhtevain anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı sağlamlayacak mutlak alım geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yerinde humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak alım geçirmedikleri muhtevain vesair rakiplerine koca ayırt atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.